May 17, 2008

Ministarstvo financija i direktive

S web stranice Ministarstva:

"Hrvatski ministar financija Ivan Šuker ocijenio je u srijedu u Bruxellesu da prijedlog za smanjenje cijene naftnih derivata smanjenjem trošarina i drukčijim obračunom PDV-a, nije u skladu s direktivama EU-a.

"Ne mogu reći da je to nemoguće prema direktivama EU-a, to još treba provjeriti, ali mislim da se to nigdje ne primjenjuje", rekao je Šuker, odgovarajući na upit da komentira prijedlog SDP-a da se Vlada odrekne dijela prihoda od trošarina na naftne derivate, odnosno da PDV na naftu obračunava na nabavnu cijenu, a ne na konačni proizvod."


Nagradno pitanje: ako može ministar Šuker, mogu li se i građani pozvati na neku direktivu u postupcima pred njegovim ministarstvom ili npr. Poreznom upravom?

5 comments:

Anonymous said...

ne mogu! baem dok nismo u EU! sp to ne omogucava

Anonymous said...

ssp

Anonymous said...

Možda se ne mogu pozivati na direktive, ali ih svakako mogu koristiti prilikom obrazlaganja argumenata..odnosno tumačenja propisa..Što se tiče SSPa pak, smatram da bi se na njegove odredbe moglo pozivati u postupcima, osobito ako propisuje pojedine zabrane (kao sto su to kolicinska ogranicenja i mjere s istovrsnim ucinkom)

Anonymous said...

to sigurno mogu...
ali koiko je to do sada puta ucinjeno, bas me zanima...

Anonymous said...

Ja napravila! :)) Budem vas izvjestila kad Ministarstvo rijesi ozalbi..